NÉPFŐISKOLAI NAPOK A DRÁVASZÖGBEN (LASKÓ, ESZÉK, SZENTLÁSZLÓ) 2018. december 7-9.

Több alkalommal adtunk már hírt e honlap hasábjain, a drávaszögi magyar reformátusokról, akik emberfeletti erővel, de Istenbe vetett bizalommal vallják meg hitüket. Leírhatatlan és kimondhatatlan az a küzdeni-tudás, amiről Kopácsi Kettős János szuperintendens, Varga György esperes, Kettős Attila főjegyző nap mint nap tesz bizonyságot. Sokszor, azoktól az emberektől is támadást kell elszenvedniük, akiknek kötelességük lenne az ő támogatásuk.

Kopácsi Kettős János és Varga György meghívására, december 7-8-9-én népfőiskolai napokat tartottak Laskón, Eszéken és Szentlászló településeken. A szép számmal összegyűlt hallgatóság kiváló, aktuális előadásokat hallott Tisza Istvánról, Trianonról, Horthy Miklósról, a magyarság feladatáról, a csángókról és a Népfőiskola nemzeti feladatairól. Az előadók a következők voltak: Úrházy-Kis Stella Beáta, Gondos Béla, Dinnyés József, Szidiropulosz Archimédesz, Kolczonay Katalin, Dr. Bencze Izabella, Dr. Szakály Sándor, Simon Aladár, Hordósi Dániel és dr. Kis Boáz.

Az előadókat és a jelenlévőket Kettős János szuperintendens, Varga György esperes és Kettős Attila lelkészek köszöntötték. Szombaton délután, 2 órakor sor került a csákvári és a horvátországi népfőiskolás fiatalok közötti, barátságos teremfocira.

Az előadók egyként hangsúlyozták, hogy nagy feladat vár az értelmiségre, kutatókra, mivel a rendszerváltás előtti időben úgy meghamisították a történelmünket, hogy azt nem lehet felülmúlni. A csoport vezetője, dr. Kis Boáz hangsúlyozta, hogy a jelenlévőknek az a feladata, hogy az üzenetet, amit hallottak, vigyék haza azok számára, akik nem voltak itt és még nagyobb gondot fordítsanak magyarságuk megélésére. Mert igaz, amit dr. Hegedűs Loránt püspök mondott egy alkalommal: „Európa akkor marad meg, ha megtartja a keresztyénségét.

 

 

DR. BENCZE IZABELLA

DR. SZAKÁLY SÁNDOR

SZIDIROPULOSZ ARCHIMÉDESZ

KOLCZONAY KATALIN

DINNYÉS JÓZSEF

ANDÓCSI JÁNOS igazgató

DR. KIS BOÁZ

KOPÁCSI KETTŐS JÁNOS szuperintendens

HORDÓSI DÁNIEL

NT. VARGA GYÖRGY

SIMON ALADÁR

NT. KETTŐS ATTILA

Eszék-Csákvár foci 2

Eszék-Csákvár foci 1

NKA