NÉPFŐISKOLAI NAPOK ERDÉLYBEN (MAKFALVA) 2019. február 8-10.

Február 8-9-10-én, Makfalván voltak a legutóbbi Népfőiskolai Napok. Az ünnepséget Vass Imre polgármester úr nyitotta meg, a helyi lelkész, Nt. Gábor Áron Árpád szolgálata után.

Kiemelkedő eseménye volt az alkalomnak, hogy Pécsi L. Dániel ekkor adta át Izsák Balázsnak, a Székely Nemzeti Tanács elnökének a Székelyföld atlasza című alapos és exkluzív munkát, amit Kiss András vezetésével készítettek, Budapesten. A kiadvány egyedi, éppen ezért történelmi jelentőséggel bír.

A Népfőiskolai Napok keretében, Engi Albert, Ráduly János és Péterfi Levente is előadást tartott. A Népfőiskolai Napokon, szombat délután a makfalvi fiatalok teremlabdarúgó tornája zajlott.

A Népfőiskolai Napok alkalmával, dr. Kis Boáz üv. elnök kitüntetést adott át Nt. Kiss Károly ny. lelkésznek, aki kiváló segítség a székely népfőiskola munkájában. Valamint Vass Imrének, aki A Magyar nemzetstratégia című könyvet kapta. 

A Népfőiskolai Napokon kulturális előadással szolgált Dinnyés József előadóművész-daltulajdonos és Meleg Vilmos színművész. Utóbbi egy Juhász Gyula, egy  Petőfi Sándor és  egy József Attila vers magával ragadó előadásával szolgált.

 

PÉCSI L. DÁNIEL - IZSÁK BALÁZS - SZÉKELY NEMZET ATLASZA ÁTADÁSA

PÉTERFI LEVENTE - DÓSA DÁNIEL ÉLETE ÉS MUNKÁSSÁGA

RÁDULY JÁNOS - MAKFALVA KÉT ROVÁS EMLÉKE

ÜV. ELNÖK - NT. KISS KÁROLY LELKIPÁSZTOR - KITŰNTETÉS

DINNYÉS JÓZSEF ELŐADÓMŰVÉSZ-DALTULAJDONOS

MELEG VILMOS -SZÍNMŰVÉSZ

PÉCSI L. DÁNIEL - SÁNDOR JÁNOS

CÍMEREKKEL ÍRT TÖRTÉNELEM 1

CÍMEREKKEL ÍRT TÖRTÉNELEM 2

SÁNDOR JÁNOS FAFARAGÓ 1

SÁNDOR JÁNOS FAFARAGÓ 2

SÁNDOR JÁNOS FAFARAGÓ 3

SÁNDOR JÁNOS FAFARAGÓ 4

VASS IMRE POLGÁRMESTER KITŰNTETÉSE

NT. GÁBOR ÁRON ÁRPÁD LELKIPÁSZTOR (és PÉCSI L. DÁNIEL)

MAKFALVA REFORMÁTUS TEMPLOM

MAKFALVI FOCICSAPAT

MEGHÍVÓ 1

MEGHÍVÓ 2