Kárpát-medencei népfőiskolai konferencia

csángók-anyaországiak-felvidékiek-kár pátaljaiak-délvidékeiek-erdélyiek

Minden évben kiemelkedő jelentősége van a Kárpát-medencei népfőiskolai konferenciának. Ezen az alkalmon nemcsak tudásbeli ismereteket szereznek a résztvevők, de hitbeli gazdagodásra is lehetőség van, mert minden nap csoportokban zajló áhítattal kezdődik.
A konferenciahéten elhangzó előadások aztán egy kiadványban jelennek meg, hogy azok a népfőiskolások, akik valamilyen okból nem tudnak jelen lenni a konferencián, hozzájussanak ehhez a nem mindennapi szellemi és lelki táplálékhoz.
Erre az évre is tervezzük a konferenciát és szervezzük a megvalósítást, mégpedig Virtuális nemzetegyesítés címmel. Ennek lényege, hogy a trianoni békekényszer miatt feldarabolt Magyarországot ilyen formán eggyé varázsoljuk. Az alkalmon mind ezt Pécsi L. Dániel heraldikus művész testesítik meg, aki a Kárpát-medence magyar területeinek címereit alkotta meg, így pl. Felvidék, Kárpátalja, Horvátország, Királyhágómellék, Erdély címerét alkotta meg. Ezek a címerek együtt lesznek kiállítva a művész által tervezett magyarországi területek címereivel és képileg így valósul meg a virtuális nemzetegyesítés.
Fentiek mellett, de ehhez kapcsolódva, kiváló előadókat hívunk meg, akik rávilágítanak ennek a gyalázatos történelmi ténynek a tarthatatlan valóságára. Behatóbban foglalkozunk azzal a béke-rendszerrel, ami az Amerikai Egyesült Államok törvényhozásában nyilvánul meg, az által, hogy a szenátus gyakorlatilag nem fogadta el annak idején a trianoni szerződéseket, annak igazságtalan volta miatt és külön-külön szerződést kötött a vesztes államokkal – bizonyára, nem véletlenül…
A konferencia minden alkalommal nagy élményt jelent abból a szempontból is, hogy a különböző területek magyarjai együtt imádkoznak, énekelnek és főleg találkoznak. A koronavírus-járvány miatt, a konferencia időpontja megbeszélés alatt van a balatonlellei konferenciatelep tulajdonosával és az időpontra vonatkozóan akkor tudunk biztosat, amikor a járványveszély elmúlt. Már most is lehet azonban jelentkezni, a következő e-mail címen: boaz.kis@gmail.com

MNC honlap - konf.2

MNC honlap - konf.3

MNC honlap - konf.4

MNC honlap - konf