Csángómagyar Ház avatása Forrófalván

November 20-án avatták fel a Forrófalvához tartozó Nagypatakon a Csángómagyar Házat, amelyet Felix Mariut plébános szentelt fel és Csűry István püspök áldott meg.
A műszaki átvétel 2021. augusztusában történt meg, amelyen Pitlák Károly mérnök, műszaki ellenőr mindent rendben talált.
Az ünnepségen dr. Kis Boáz, a Magyar Népfőiskolai Collegium üv. elnöke részletesen beszámolt a végzett munkáról. Elmondta, hogy Farkas Krisztián kivitelező csoportja kiváló munkát végzett a Csángómagyar Ház létesítésével. Sokat segített a klézsei Duma András tanácsaival és egyéb szolgálataival.
Antal Mária, a Tavaszi Szél Egyesület vezetője örömét fejezte ki, hogy a mintegy 70 fős egyesülettel van hol felkészülniük a hagyományőrző csángómagyar programokra.
Az avatás ünnepségét levélben köszöntötte Orbán Viktor miniszterelnök, valamint Kövér László, a Parlament elnöke. Az alkalmon Dr. Szilágyi Péter h. államtitkár átadta Gulyás Gergely miniszter üzenetét. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Potápi Árpád János államtitkár külön küldtek üdvözleteket, az alkalom előtt. A csíkszeredai Magyar Konzulátus köszöntését Benke Gratzy adta át.
Az ünnepségen részt vettek a csákvári, budapesti, sárospataki népfőiskolások küldöttei, valamint a Lakatos Demeter Csángómagyar Kulturális Egyesület, a pusztinai Szent István Egyesület, a Tatrosmenti Egyesület, a Klézsei Kulturális Egyesület és más kulturális egyesületek, csoportok képviselői.
Az ünnepségen köszöntőt mondott a helyi polgármester is.