Kárpát-medencei népfőiskolai konferencia

Ez év június 15.-június 19. között tartotta a Népfőiskolai Collegium Balatonlellén 31. közgyűlését és konferenciáját, amelyet dr. Kis Boáz üv. elnök szervezett.
Az összejövetel különlegessége, hogy az Ukrajnában zajló háború miatt, egyfajta „családegyesítést” is betöltött a konferencia, hiszen többen voltak Kárpátaljáról, akik itt találkoztak anyaországi ismerőseikkel, rokonaikkal. A nagyszámú résztvevők között, a kárpátaljaiakon kívül felvidékiek, csángómagyarok, székelyföldiek, királyhágómellékiek, horvátországiak és természetesen, anyaországiak voltak jelen.
Az előadók neves tudósok, politológusok, történészek voltak, mint pl. Csókay András idegsebész, Koskovics Zoltán az Alapjogokért Központból, Lőrincz Ernő biztonságpolitikai szakértő, Halkó Petra politológus, ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, Szakály Sándor történész, Okos Márton szociológus, Csűry István ny. püspök, Nagy Lenke újságíró, Varga György és Fukász László lelkészek stb.
A konferencia címe: Összetartozunk! Ez alkalommal is – ahogy a megelőző 30 közgyűlésen – a magyarságmentés volt a konferencia célja. A Népfőiskolai Collegium elnöksége ennek megfelelően kérte fel az előadókat, akik magas színvonalon mondták el gondolataikat a jelen gazdasági és társadalmi problémák súlya alatt.
A közel száz fő olyan ismeretekkel térhetett haza otthonába, amelyeket településeik lakosainak hitelesen adhatnak át, a magyar nemzet szolgálatában.